Dalarö och andra badorter i Sverige

Dalarö och andra badorter i Sverige

Dalarö är den ideala semesterorten. Vi är nog många som bär drömmen om en skärgårdssommar inom oss, antingen för att vi någon gång upplevt en sån sommar, eller för att vi sett det gestaltas otaliga gånger i filmer och annan kultur. Dalarö är litet, men inte så litet att du blir utan affär eller grundläggande service. Det finns vad du behöver och lite till.

Att göra i Dalarö

Gästhamnarna i Dalarö är mycket vackra och turisterna brukar vara många. Därför är det inte konstigt att det finns en rad olika saker du kan göra i Dalarö. Förutom allt du kan göra på egen hand i naturen (vilket är mycket!) finns det till exempel minigolf, möjlighet att utöva vattensporter som vindsurfing, möjlighet att hyra kajak, fiska eller besöka sevärdheter som till exempel det gamla tullhuset.

Andra svenska turistorter vid havet

Har du varit i Dalarö och vill prova något annat kanske en skärgårdsort i en annan del av landet kan locka. Landets näst största stad Göteborg har också skärgård. Att ta sig ut till den södra skärgården är mycket lätt, eftersom det går en form av stadstrafik ut till de öarna. Vill du kombinera storstadslivet med skärgårdslivet kan stadsdelen Majorna i Göteborg vara ett bra alternativ för semesterboende.

En annan skärgård hittar du utanför Karlskrona, också ett populärt semesterresmål. Längtar du efter havet men efter något annat än skärgård kan en resa till Simrishamn i semesterparadiset Österlen vara ett alternativ. Där ligger havet helt öppet och fritt framför dig. Ett annorlunda alternativ som ligger betydligt längre norrut är Örnsköldsvik som ligger vid Höga kusten, ett område som lockar allt fler turister på grund av den vackra naturen.