Välkommen till Dalarö!

Välkommen till Dalarö!

Välkommen till den här sidan om Dalarö! Funderar du på att spendera sommaren i Stockholms södra skärgård kanske Dalarö kan vara något som passar dig. Med sin närhet till havet ligger Dalarö ändå inte särskilt långt ifrån de centrala delarna av Stockholm, vilket ger dig en unik chans till både skärgårdsmys och storstadspuls. På den här sidan kommer du få information både om Dalarö och annat i skärgården och hela Stockholmsområdet.

Det speciella läget

Dalarö är en ort som ligger i Stockholms södra skärgård. 2010 fanns det 1 199 invånare, och med så få invånare är det inte svårt att få till en mysig känsla då i stort sett alla har nära till havet. Samtidigt är det inte allt. Ena dagen kanske du ta dig ut med båt, nästa dag hitta en plats där du kan vandra och tredje dagen shoppa i innerstaden. Allt är möjligt!

Dalarö – vägen in i Stockholm

Dalarö började sin historia med ett tullhus under tidigt 1600-tal, eftersom orten ligger precis där sjötrafik söderifrån kommer in mot Stockholm. Senare blev Dalarö en viktig plats militärt just på grund av sitt strategiska läge, men redan i mitten av 1800-talet började Dalarö bli något helt annat. Då skapades kallbadhus, varmbadhus, småbåtshamn, hotell och restauranger. En exklusiv badort växte fram, ett sommarparadis för sin tid.

Därifrån har orten utvecklats till ett mer modernt sommarparadis, en plats där du kan koppla av och njuta av sommar, ledighet och hav. Önskar du mer än så? I närheten finns mycket att uppleva, både genom närheten till storstaden, genom den skiftande naturen och genom de rester av historien som finns bevarade. Till exempel finns många välbevarade vrak i området. Vill du veta mer? Läs vidare på vår sida.