Vad ska man se i Stockholm?

Vad ska man se i Stockholm?

Stockholm är omtalat i världen som en vacker och väl bevarad huvudstad. Det beror inte minst på att staden har varit förskonad från krig och bombningar i hundratals år, och därför har kunnat utvecklas i sin egen takt med respekt för historiska byggnader. Närheten till havet gör dessutom att luften blir renare, och platsen känns öppnare än andra huvudstäder i Europa av samma storlek.

Välkända besöksmål

I stadsdelen Gamla Stan hittar du många av de mest besökta platserna, med bland annat riksdagshuset och det kungliga slottet i topp. De små gatorna och mysiga butikerna runt slottet, tillsammans med de världskända restaurangerna, drar även till sig turister från hela världen. Andra klassiska besöksmål i staden är Vasamuseet, Stadshuset och självklart Skansen med sina kulturella uppvisningar och djur som roar både stora och små.

Nytt och spännande

En av de stora nyheterna under de senaste åren är toppmoderna ABBA The Museum. Hyllningsplatsen för ett av Sveriges största band genom tiderna är något som inte får missas, och de interaktiva utställningarna gör att du lätt glömmer bort tiden och stannar längre än planerat. Du kan dansa och sjunga till alla de populära sångerna, och sedan ta del av materialet vid utgången med hjälp av ditt biljettnummer.

Ett annat nytt och modernt besöksmål är Fotografiska. Samlingsplatsen för fotografisk konst är bara ett i raden av fantastiska museer som Stockholm bjuder på. Varje år kan du ta del av 4 huvudutställningar och mer än 20 olika mindre utställningar. På Fotografiska finner du även en av stadens bästa panoramavyer från restaurangen på översta våningen. Fortsätt sedan bort till nöjesparken Gröna Lund, där du varje år finner nya och spännande åkattraktioner.